gallery/sport-united-states-of-america-ball-jump
turn table marjolein pas tafel voor twee

"There are no secrets to success.
It is the result of preparation, hard work, and learning from failure
 Colin Powell

De opdracht luidde een tafel voor 2 personen te bedenken, gekoppeld aan 2 concepten, zijnde (ge)spiegel(d) en iets gebaseerd op uwzelf. Ik ben nogal onrustig van aard. Mijn gedachten zijn all over the place en ik wil zoveel doen, dat het mij soms verlamd! Het zou dus een tafel moeten worden waaraan je ontspannen kan zitten. 

Ik denk dat iedereen wel kan beamen dat een tafel voor twee vaak "knusser" is dan je wenst. Je benen over elkaar slaan kan erin resulteren dat je de hele mik mak over u heen krijgt. Ik bedacht zodoende dit tafeltje dat dat euvel verhelpt. En je zit gespiegeld tegenover elkaar.

 

Zelf ben ik er best trots op, het doet ook wat het concept vraagt maar... Het is niet bepaald kunstzinnig. Het is vooral praktisch en rechttoe rechtaan. Dit was de eerste keer dat ik een object uitwerkte. Dankzij de hulp van mijn man, mijn broer en een vriend die het onderstel heeft gezandstraald (https://www.vethotools.be/).

De punten zijn nog niet binnen, maar ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat men voorale en objet d'art zocht in plaats van iets praktisch.

gallery/stephan vanfleteren

De eerst opdracht in OHO interieurvormgeving 3, ontwerp een expositieruimte voor een bepaald kunstenaar. Ik koos Stephan Vanfleteren.

 

Vanfleteren portretteert alle lagen van de bevolking.  Dit gegeven werd gebruikt en versterkt door de vormgeving van de expositieruimte. Het eerste vertrek is ruim, imposant, licht en royaal. Van daaruit loopt het over naar afmetingen van een statig herenhuis. Als we verder lopen komen we in het kleinste, donkerdere, doch intiemste vertrek. Dewelke naar “arbeidershuis” dimensies werd gebracht. De  ruimtes verraden de sociale status van de geportreteerden. 
Echter, hoe bekender en hoe hoger de status, hoe minder herkenbaar de poses, leefwereld of achtergrond van het individu. 
De  Rode Duivels zijn wereldberoemd, larger than life. In de tussenhal hangen bekende Vlamingen waarvoor we al eens moeten graven in ons geheugen om te weten vanwaar we ze precies kennen. Als laatste komen de gewone mensen,  waar niemand naar ‘opkijkt’, in wie niemand zijn schoenen wil staan, maar wiens des te meer herkenbaar en écht zijn.

We mochten zelf een thema kiezen om "iets" te creëren in Photoshop.  Ik kwam uit bij Belgische schilders. Die dan ook nog eens geen goesting hebben om het

gezicht van hun schilderij uit te werken. Zelf was ik nogal fier op de Thierry Poncelet foto. Die militair met het hondenhoofd, een Weimaraner. De werken zijn op

Forex afgedrukt en die Poncelet staat nog altijd in onze living, raar te wezen. 

Maar toen men van't school uit vroeg of het Photoshop werk naar een schilderij van Lucas Devriendt in het jaarboek mocht komen, ging ik niet tegenspreken. Altijd leuke exposure en een opsteker om door te blijven gaan. Van links naar rechts, Thierry Poncelet, Magritte (Son of Man geüpdate met een hipster die zijn gsm checkt), Raveel en Lucas Devriendt. Om deze dingen te maken ben ik gaan knippen en plakken en texturen gaan zoeken/bewerken/uitvinden und zo weiter. Eigenlijk was het moeilijkste het thema bedenken, ik vond het geweldig om aan te prutsen.

OPDRACHT 2 - TAFELONTWERP

OPDRACHT 1 - EXPOSITIERUIMTE

OPDRACHT PRESENTATIE -
Photoshop zelf gekozen thema

gallery/stoel

OPDRACHT PRAKTIJKONDERSTEUNING -
Onderzoek een stoel en tafel en teken technische bundel

Ik ben voor deze opdracht uitgegaan van een Marokkaanse man en een Belgische vrouw.  Het appartement was een bestaande ruimte, namelijk ons leslokaal in Mechelen op de Zandpoortvest. De afmetingen stonden dus vast, ook de poutrel moest blijven. Van Marokkaanse kennissen vernam ik dat de salon zowat het belangrijkste is. Gastvrijheid! Er moet plek genoeg zijn om familie en vrienden te ontvangen.  Voor de Belgische dame ging ik ervan uit dat er zeker Oosterse invloeden mogen zijn, maar dat het modern moet geïntegreerd worden en geen kitscherige bedoeling wordt.  Met deze info ben ik aan de slag gegaan. Vooraan, aan de straatkant komt de slaapkamer. Met veel kastruimte. Ik neem aan dat onze dame die in de media werkt, wel genoeg kleding zal hebben :) De badkamer heb ik klein maar praktisch gehouden, wel met 2 inloopdouches, zodat ze geen tijd verliezen met wachten tot de ander klaar is met douchen (nieuwslezers?). De badkamer geniet van het invallende licht van de slaapkamer door de gang, die de ruimtes ook kan afsluiten. Als je deze schuifdeuren open laat staan kan je vanvoor tot vanachter door het appartement zien en toch de privacy behouden/geen rommel zien liggen/contact behouden. Komt er bezoek dan schuif je gewoon het deurtje dicht. De vestiaire/wc/technische ruimte/washok is allemaal ondergebracht in 1 centrale blok, die tevens dienst doet als wand voor een deel van de keuken. Zo was er ruimte voor nog een groot salon. De grote raam geeft uit op het terras, met een overdekt deel, waar ook nog een hele boel mensen kunnne zitten. Mits het weer het toelaat natuurlijk

gallery/oho2atelier_pas_marjolein_0595537 clashbah appartement

OPDRACHT PROJECTATELIER OHO 2 -
Ontwerp het interieur van een opgegeven appartement. Mijn bouwheren waren een jong interraciaal koppel die beiden een job in de media doen