ABELUJA

Ontwerp, in een bestaande casco ruimte, een kantoor voor een adviesbureau in ecologische bouwmaterialen. Ik zocht linken met dierennesten en kwam uit bij de honingbijtjes. Harde werkers, die het helaas ook hard te verduren krijgen . De vorm van de traditionele roggestro bijenkorf inspireerde mij voor het ontwerp.

De ruimte is diep, met vooraan een vliesgevel.  Natuurlijk licht moest zo ver mogelijk kunnen doordringen. Op de benedenverdieping sluit de korf de toonzaal af van de vergaderzaal. Daarachter loopt een gang die naar de berging en het sanitair leidt. Op de 1ste verdieping is de keuken en bureau's van de bedienden. De spleten laten daglicht door maar bieden ook privacy. Tevens is het een herkenbaar element voor passanten en geeft het de firma een smoel.

Abeluja
Abeluja
Abeluja ontwerp kantoor