Huis aan Zee

Een compacte vakantiewoning aan de Belgische kust wordt gerenoveerd voor een seniorenkoppel. Ze ontvangen er graag familie en vrienden. Met oog op de toekomst dient de woning toegankelijk te zijn voor rollator- of rolstoelgebruikers. Het huisje moet er tevens aantrekkelijk uitzien voor verhuur als het koppel zelf niet aan zee is.

Mijn ontwerp zorgt voor een open en modern plan met veel natuurlijke lichtinval via de reeds bestaande ramen. Deurdoorgangen van 90 cm en draaicirkels van 150 cm op strategische punten verhogen de toegankelijkheid van de woning aanzienlijk. Het sanitair is makkelijk bereikbaar via brede schuifdeuren en de douche is voorzien van een draaideur zodat er later makkelijk een hulpstuk in kan gezet worden en de veiligheid gewaarbord blijft. In de tweede slaapkamer komt een stapelbed voor drie personen waarvan het onderste bed uitrekbaar is tot dubbelbed. Zo is er in totaal slaapplaats voor maximaal 6 personen .

grondplan huis aan zee
bachelorproef interieurvormgeving
Enscape_2020-06-01-11-38-34_Living vanuit zetel
Enscape_2020-06-01-11-38-34_Overzicht living
Enscape_2020-06-01-11-38-34_MB zicht op badkamer
oho bachelorproef small living ontwerpposter